Experientia docet

ECHIPA DE CONSULTANȚI

ADRIAN SORESCU

MANAGER GENERAL

Are o experiență de peste 15 ani în sectorul neguvernamental din România, legată în special de Asociația Pro Democrația - organizație în care a ocupat, succesiv, diferite funcții, inclusiv cea de director executiv (în perioada 2001-2005). Este absolvent al Universității "Politehnica" din București și, ulterior, de stagii de formare de formatori în managementul proiectelor și management organizațional. Este un consultant cu mare experiență și un instructor având la activ zeci de cursuri și seminarii adresate organizațiilor non-profit, dar și funcționarilor publici și reprezentanților aleși din administrația publică locală și centrală. A fost implicat în programe internaționale și regionale în țări precum Albania, Republica Moldova și Ucraina, precum și în sud-vestul Africii. A activat, de asemenea, în comisii de evaluare pentru programe PHARE sau post-aderare.


RADU FLOREA

MANAGER INSTRUIRE ȘI CONSULTANȚĂ 

Absolvent al Academiei de Studii Economice, și-a consolidat expertiza și competențele în evaluare, instruire și management de-a lungul a peste 12 ani de experiență în sectorul ONG și programe internaționale. A absolvit un stagiu de un an și jumătate de formare de formatori în management organizațional în România și Marea Britanie și este un instructor apreciat atât de organizații non-profit cât și de instituții publice. A gestionat programe de finanțare din fonduri europene și americane, ulterior fiind membru în comisii de evaluare pentru proiecte PHARE sau post-aderare. De serviciile sale au beneficiat, printre alții, organizații și companii de prestigiu din SUA, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Serbia etc. Timp de 6 ani (2005-2011) a fost lector universitar la școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.


GHICA GHEORGHIU

EXPERT EVALUARE ȘI PROGRAME EUROPENE

Consultant cu experiență deosebită în monitorizarea și măsurarea performanțelor proiectelor și programelor, precum și în management financiar. Este un excelent cunoscător al sectorului non-profit din România. A fost timp de peste 8 ani manager de programe de finanțare din fonduri europene, luând parte la planificarea, implementarea și evaluarea acestora. De asemenea, a fost membru al unor comisii de evaluare în cadrul programelor PHARE Dezvoltarea Societății Civile și PHARE Coeziune Economică și Socială. În cei 15 ani de activitate, a lucrat cu o varietate largă de actori cum ar fi: organizații neguvernamentale, donori, autorități publice, mass-media, firme private, și a colaborat cu organizații din diverse țări: SUA, Marea Britanie, Italia, Republica Moldova, Croația etc.


DIANA IONESCU

EXPERT PROIECTE EUROPENE

Are o experiență de lucru de peste 20 de ani în diverse tipuri de organizații. Lucrează ca expert independent în programe finanțate din fonduri externe: USAID, PHARE, fonduri post-aderare și deține o expertiză deosebită în evaluarea cererilor de finanțare, monitorizarea proiectelor, management financiar, precum și în dezvoltarea și implementarea schemelor de granturi. De asemenea, a fost membru în comisii de selecție în cadrul unor programe PHARE Dezvoltarea Societății Civile, PHARE Coeziune Economică și Socială, precum și în comisii de evaluare pentru proiecte finanțate din fonduri post-aderare: POR, POSDRU, PODCA.


LUCA DUSSART-ILIEȘ

EXPERT RELAȚII INTERNAȚIONALE

Licențiat în drept și științe politice, a absolvit un masterat în politici europene la Universitatea din Lille, Franța și un masterat in guvernanță europeană la Universitatea Kent, Canterburym, Marea Britanie. Are experiență în dezvoltarea și analiza politicilor europene, soluționarea conflictelor și în planificarea, coordonarea și implementarea de proiecte de dezvoltare. Are experiență îndelungată în cadrul instituțiilor europene, lucrând la biroul UE din Kosovo și la Misiunea de Poliție a Uniunii Europene în Afghanistan (EUPOL). A dezvoltat și implementat un program de instruire pentru procurori și avocați afgani, precum și proiecte de monitorizare a alegerilor (Electoral Reform International Services, Londra). În prezent, se află la Tbilisi în cadrul Misiunii de Monitorizare UE în Georgia (EUMM), secondarea sa fiind asigurată de Strategicus Consulting.


SORIN CUCERAI

SPECIALIST COMUNICARE ȘI EVALUARE PSIHOLOGICĂ

Licențiat în filosofie la Universitatea București, cu o prezență de 15 ani în presa românească, este expert în comunicare și evaluare psihologică în sistemul Myers-Briggs. A implementat programe de comunicare și evaluare Myers-Briggs la mai multe organizații neguvernamentale și companii private din România. În prezent este publicist și continuă să dezvolte tehnici de evaluare și identificare rapidă a tipurilor psihologice, pe baza experienței acumulate.


ELIZA LUPAȘCU

EXPERT ASIGURAREA CALITĂȚII PROIECTELOR

Eliza a absolvit un master în științe economice, și este certificată ca manager de proiect, formator și evaluator de proiecte. Timp de peste 30 de ani de experiență (dintre care 15 petrecuți în cadrul unor programe și instituții internaționale din România - donori, agenții de implementare etc.) și-a desăvârșit pregătirea profesională și a acumulat competențe solide. Astfel, Eliza cunoaște foarte bine politica economică și de coeziune a Uniunii Europene, cerințele programelor operaționale active în România, sistemele de monitorizare și control ale fondurilor europene, precum și cele de control a calității proiectelor și programelor. Eliza are experiență specifică în programe de dezvoltare instituțională și a lucrat în cadrul unor proiecte de asistență tehnică pentru diverse ministere, autorități de management și organizații ale societății civile - atât în perioada fondurilor de pre-aderare, cât și a celor structurale.          Photo Gallery


      

Copyright © 2005-2014

S.C. Strategicus Consulting S.R.L.

All Rights Reserved