Experientia docet

CONSULTANȚĂ STRATEGICĂ MYERS-BRIGGS

Ce este Myers-Briggs?


Myers-Briggs este un sistem ce permite evaluarea tipului psihologic al fiecăruia dintre noi, folosit de peste 50 de ani de către marile corporații și alte organizații pentru a putea lua cele mai bune decizii în legătură cu angajații lor și pentru dezvoltarea relațiilor cu partenerii de afaceri și cu clienții. Orice persoană vorbește pe "limba" propriului sau tip psihologic. Atunci când vorbim cu acea persoană pe "limba" ei, șansele de a păstra în firmă un angajat valoros sau de a încheia cu succes o vânzare cresc exponențial.

Comunicare strategică în vânzări

Cu toții ne dorim ca numărul clienților noștri să crească și ca fiecare client să ne rămână fidel. Pentru a vă ajuta să reușiți în aceste activități mai bine decât concurența, vă propunem un training de 4 zile pentru echipa dumneavoastră de vânzări, în care aceasta să deprindă tehnicile de identificare și evaluare rapidă a tipului pshologic al unei persoane prin interacțiune directă cu respectiva persoană. Evaluarea permite identificarea în timp real a tipului psihologic al clientului, astfel ca strategia de interacțiune și de vânzare să poată fi adaptată imediat în funcție de profilul clientului.

Managementul conflictelor


Conflictul cu partenerii din firmă sau cu subordonații poate avea consecințe dramatice asupra bunului mers al afacerii dumneavoastră. Pentru astfel de situații propunem un workshop de 2 zile (a câte 4 ore) la care participă părțile aflate în conflict. Vor fi explorate modalități practice de interacțiune între părțile aflate în conflict, pe baza tipului psihologic al acestora. Scopul este ca fiecare parte să înțeleagă modul natural de acțiune, de gândire și de comunicare al celeilalte părți, astfel încât colaborarea să redevină posibilă, eficientă și productivă pe termen lung.

Comunicare strategică în relația cu nivelul de middle management

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă liderii de business din România o constituie retenția angajaților de la nivelul de middle management. Plecarea acestora poate avea efecte dramatice asupra capacității unei firme de a-și atinge obiectivele și de a continua să se dezvolte. Pentru a evita astfel de situații, oferim servicii de evaluare folosind sistemul Myers-Briggs. Un raport de evaluare conține:
  1. identificarea tipului psihologic al celui chestionat;
  2. precizarea stilurilor de management și de comunicare agreate în mod natural de cel chestionat;
  3. compatibilitatea dintre cel chestionat și superiorul său direct și/sau ceilalți membri ai echipei;
  4. precizarea modalităților de creștere a compatibilității dintre cel chestionat și superiorul său direct, pentru a crește eficiența în activitate a celui chestionat și nivelul său de integrare în firmă.


          Photo Gallery


      

Copyright © 2005-2014

S.C. Strategicus Consulting S.R.L.

All Rights Reserved