No smoking țigări proaste!

Fumatul dăunează sănătății – nimic de contestat. Totuși, este o ocupație dintre cele mai plăcute, mai ales în momentele esențiale. Important este, însă, să știi ce să fumezi. Fumatul “ieftin” sau nepriceput este, după părerea mea, mai neplăcut decât abstinența. M-am gândit, așadar, că ar fi interesant să fac un top al țigărilor mele preferate, pentru a împărtăși și altora din vasta mea experiență în vicii.

10. Kent 100s: sunt țigările clasice, care lasă în încăperi acea aromă inconfundabilă… Acum nu mai sunt așa aromate. Totuși, îmi amintesc de copilărie și de petrecerile de acasă cu prietenii părinților mei. Uneori, când n-am alte alternative, mai fumez câte un pachet.

9.  Black (Djarum): Aceste țigări speciale sunt denumite kretek și sunt fabricate în Indonezia. Tutunul este amestecat cu cuișoare, de aici și aroma lor specială. Le-am descoperit în Turcia, în 2005 – iar acum sunt și în România.

8. Davidoff Magnum: Sunt țigările supreme, groase și puternice, fabricate sub supervizarea urmașilor marelui Zino Davidoff. Un pachet ar trebui să ajungă pentru o săptămână!

7. Monte Cristo: Ei da, sunt țigări cu tutun cubanez și aromă de trabuc – de data asta fără să fie înecăcioase sau “grele”. Nu le-am văzut decât în duty-free-ul din Tbilisi, dar le urmăresc cu atenție. Mai vreau!

6. Merit: N-am mai fumat demult aceste țigări, însă n-am decât amintiri plăcute de pe urma lor. Aroma lor este inconfundabilă!

5. Marlboro Gold Touch (Black): O apariție nouă, dar salutară – în ultima vreme, țigările Marlboro nu mai sunt așa de bune. Această variantă este excepția. Sunt “locțiitorii” țigărilor mele obișnuite. Am observat, însă, că sunt ceva mai subțiri decât țigările normale.

4. Peter Stuyvesant: țigări relativ rare chiar și prin magazinele Duty Free – însă foarte bune. Oare vor apărea vreodată și în România?

3. George Karelias & Sons (Superior Virginia): Ce plăcere să deschizi acest pachet tip tabacheră și să te răsfeți cu tutunul blond și parfumat al acestor țigări! Sunt disponibile în Bulgaria, Serbia și – bineînțeles – Grecia.

2. Dunhill Fine Cut (Blue): De trei ani fumez constant aceste țigări minunate, ușoare, plăcute și lungi! O surpriză a fost și faptul că se găsesc de vânzare în România. Păcat că filtrul este de culoare albă.

1. Origin (by George Karelias): sunt cele mai bune țigări pe care le-am fumat vreodată. Îmi pare că le-am descoperit abia în 2009, la recomandarea unui vânzător de tabac din insula Kos. Tutunul este blond și catifelat, iar aroma… minunată! Sunt ambalate în pachete subțiri, a câte 10 țigări. Din nefericire, nu se găsesc decât în Grecia, la tăticul lor.

9 Replies to “No smoking țigări proaste!”

 1. ai ales niste tigari foarte bune
  In ziua de astzi toata lumea se apuca de fumat dar nu stiu ce tigari fumeaza
  Kent 1,4,8 :-q

 2. Daca iti plac tigarile de la George Karelias ar trebui sa incerci tutunul lor pentru rulat…nu cred ca e altul mai bun 🙂

 3. Ai dreptate. Din păcate mi-e lene să rulez ţigări şi mă enervează când am tutun în gură 🙂 În curând, citeşte un update important la această postare!

 4. Hmm si eu sunt o incepatoare intr-ale fumatului dar pana acum nu am fumat decat Djarum,Sobranie,Sunday's Fantasy si caut cu disperare Nat Sherman,dar am inteles ca la noi nu se gasesc.Mare mare pacat.Cred ca am sa ma "las" influentata de lista ta si sa mai incerc si altceva din ceea ce ai sugerat tu.

 5. Cumpar Rothmans International si Dunhill International.Daca are cineva de vanzare contact me:marian.ionescu1975@yahoo.com…Cat despre tigarile de mai sus…..lasati-le ca toate sunt facute din hartie care imita tutunul.De-asata toate au acelasi gust ordinar.Asta o stiu din sursa sigura.Best

 6. Fumez tigari "hand made", nu rulate, ci injectate (tuburi+tutun). Am trecut pe varianta asta pentru ca îmi displac aditivii pe care-i pun producatorii in tigari (toate pe care le gasesti la noi). A fost mai greu pana am gasit combinatia care sa ma satisfaca, tuburi cu carbon doar de un anumit brand si tutun, la fel, bineinteles de afara. La noi, din pacate nu gasesti niciun produs bun, pe aceasta categorie. Este pacat, pentru ca tigarile facute pot fi mai usor adaptate la diferite gusturi si pretentii. Imi placea Djarum Black, pana a disparut, iar acum mai strecor cate un cuișor in 1-2 tigari 🙂

 7. Marlboro Gold Touch (Black),sunt mai cautate in afara tarii pentru ca au mai putin miros,nu iti miroase degetele sau hainele a tigara,dar nu recomand fumatorilor inraiti pentru ca sunt mai subtiri si putin mai slabe.Nu prea se gasesc de cumparat la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *