Cea mai bună limonadă!

Pentru serile călduroase de vară, vă recomand o rețetă fantastică de limonadă, ce vă va încânta simțurile.
Dar atenție! Cea mai bună limonadă se prepară cu sirop de zahăr, nu cu miere. Cu lămâi galbene, nu verzi (limes). Cu zahăr tos alb, nu brun. Cu apă de izvor, nu de la robinet. Plată, nu minerală! Așadar, nu fiți creativi și înlocuiți ingrediente, că stricați rețeta și limonada nu va avea același gust divin.

Limonadă clasică
Amestecați într-un ibric mare 1 cană și jumătate de zahăr tos cu aceeași cantitate de apă. Adăugați coaja de la o lămâie mare, cojită subțire (galben pe ambele părți!). Puneți pe foc până când zahărul se topește complet și siropul este gălbui-transparent. Lăsați la răcit până când ajunge la temperatura camerei și îndepărtați coaja de lămâie.
Între timp, stoarceți lămâi până când aveți două căni de zeamă. Treceți zeama prin strecurătoare.
După ce siropul s-a răcit, amestecați-l într-un alt recipient (cană/pitcher) cu zeama de lămâie. Acesta este concentratul de limonadă ce se va păstra în frigider (se pot prepara cam 6-7 pahare de limonadă din acesta).
Și acum, partea cea mai plăcută: se umple un pahar înalt cu cuburi de gheață până la jumătate. Turnați concentrat de limonadă până la jumătatea paharului și apoi completați cu apă rece (recomand apă plată îmbuteliată Borsec). Adăugați și o jumătate de felie de lămâie. Amestecați cu o linguriță lungă. Savurați!

Limonadă cu căpșuni
Curățați, spălați, și apoi tăiați în jumătate (sau în patru, dacă sunt mari) două căni de căpșuni coapte. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele vreo 3 linguri de zahăr tos. Amestecați bine. Lăsați la temperatura camerei vreo oră. Colectați siropul rezultat într-o altă cană.
Limonada se prepară ca mai sus, însă înainte de orice se pun două linguri de sirop de căpșuni pe fundul paharului. La final, se adaugă și 2-3 felii de căpșuni. Savurați!

Limonadă cu zmeură
Spălați cu atenție, fără să deteriorați fructele, două căni de zmeură. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele vreo 3 linguri de zahăr tos. Amestecați bine, cu grijă, zmeura să rămână întreagă. Lăsați la temperatura camerei vreo oră. Colectați siropul rezultat într-o altă cană.
Limonada se prepară ca mai sus, însă înainte de orice se pun două linguri de sirop de zmeură pe fundul paharului. La final, se adaugă și câteva fructe în pahar. Savurați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *